Het verhaal van KNLTB

Success story KNLTB
Het vraagstuk

De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) zocht naar een verbeterde rating methodologie voor dubbelspelers in nationale en regionale competities. Deze nieuwe methodologie moet een betere indicator zijn van de tennisvaardigheden en een betere voorspelling geven van het resultaat van toekomstige wedstrijden. We zien soms gekke dingen bij de rating van spelers die dubbelen, vertelt Helga Wiersma van de tennisbond KNLTB. “Zoals minpunten bij een gewonnen wedstrijd.” Dan wint een duo een tenniswedstrijd, en gaat de rating van één van de spelers toch achteruit.

De wiskunde

De studiegroep Wiskunde met de Industrie onderzocht het probleem en voerde een eerste analyse uit:

  • Logistische regressie analyse om de huidige ratingsystematiek DSS te evalueren en te vergelijken met alternatieve methoden: Universal Tennis Rating (UTR), Elo, Glicko en Microsoft TrueSkill
  • Ontwikkelen van een nieuw statistisch model gebaseerd op logistische regressive om de ratings van dubbelspel binnen de gestelde voorwaarden te combineren
  • Bayesian update regels gebaseerd op Kullback-Leibler divergetnie voor de verdeling van de verandering in rating over de spelers van een doubles team, gebaseerd op hoeveel ze hebben bijgedragen.
  • Nonlinear optimization om de kansen te berekenen die nodig zijn voor de Bayesian updates.

Tau Omega ontwikkelde dit model verder en bouwde voor de KNLTB een tool die zij in de praktijk kunnen gebruiken.

Het resultaat

Nauwkeurige spelerniveau’s waardoor leden van de KNLTB worden gemotiveerd om officiële wedstrijden te spelen. En dat leidt weer tot positieve publiciteit voor de KNLTB.

Ik heb bewondering voor wat de groep in een week heeft bereikt. Het was een project waarvan we al een tijdje wisten dat we er wat mee wilden. Door SWI2020 heeft het vleugels gekregen.
Helga Wiersma
KNLTB
Extra informatie

Popular proceedings van SWI2020 (in het Nederlands) zijn te vinden op de website van SWI.

Math4NL is een centrum in oprichting en deze website is nog in ontwikkeling.

Toch al nieuwsgierig naar wat Math4NL voor u kan betekenen? Stuur ons dan een bericht via de contactpagina. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn om op de hoogte te blijven van de activiteiten van Math4NL.

Trust Us

We Are Here to Help!

If you are looking for a reliable business coach with whom you share your mind and get the best business advice you’ve been looking for, we are here. With 10 years of experience in helping businesses grow, we’ve mastered the skills of studying the market for you and helping you cope up with the latest trends that’ll take your business to the next level.

Why Choose Us?

We are well-experienced business professionals with younger minds.

Passion & Commitment
Honesty & Openness
Dedicated Team
Practical Approach

Trusted by Leaders

Diam, urna, ornare leo facilisis suspen disse eu rutrum id cursus tincidunt nisl eget ornare pharetra ac pharetra.
Priscila Markus
Diam, urna, ornare leo facilisis suspen disse eu rutrum id cursus tincidunt nisl eget ornare pharetra ac pharetra.
Kyle Hoffman
Diam, urna, ornare leo facilisis suspen disse eu rutrum id cursus tincidunt nisl eget ornare pharetra ac pharetra.
Jason Myles
nl_NL